Trocadero
Trocadero w Benalmadenie to restauracja należąca do sieciówki Trocadero, która posiada siedem lokalizacji na wybrzeżu Costa del Sol. Wszystkie restauracje położone są w priorytetowych lokalizacjach, z bezpośrednim dostępem do plaży oraz pięknym widokiem na Morze Śródziemne. Nadmorska lokalizacja, kuchnia śródziemnomorska i egzotyczna dekoracja to klucz do gastronimocznego sukcesu marki podążającej za obecnymi trendami. Trocadero w Benalmadenie to ostatni, otwarty w 2019 roku projekt, do którego należą restauracje: Trocadero Arena w Marbelli przy Golden Mile, Trocadero Playa w Marbelli, Trocadero Petit Playa w Marbelli, Trocadero w Sotogrande, Trocadero Zanzibar w Marbelli oraz Trocadero w Esteponie.
Każda z restauracji to indywidualny projekt świetnego teamu architektów z Marbelli, w który włożono wiele pracy, w dopracowanie najmniejszych detali i pasji do interior desing. Tak jak lokalizacje inspirowane są naturą i plażą, tak wnętrza to oryginalna etniczna dekoracja z afrykańskimi i indyjskimi akcentami. W każdej panuje luźna atmosfera której uzupełnieniem jest muzyka nurtu regge, soul czy blues. Latem restauracje organizują eventy oraz koncerty z udziałem znanych postaci i kapel ze świata muzyki jak Gipsy Kings.
Trocadero w Benalmadenie położona jest w Benalmadenie Costa między najpiękniejszą plażą La Viborilla a plażą Arroyo Hondo. Oferuje różnorodność gastronomiczną dostosowaną do pory roku i pory dnia. Otwarta jest codziennie od 11:00 do północy. Centralna restauracja to otwarta przestrzeń z super wygodnymi meblami, egzotyczną roślinnością i przemyślanymi dodatkami, które mają klientom dać odczucie domowej i przytulnej atmosfery. Strefa barowa to wygodne kanapy i fotele z afro dodatkami oraz lampy nadające dzikiego tonu. Restauracja ma trzy piętra i trzy tarasy z przepięknym widokiem na morze i plaże. Wybór Trocadero na spędzenie kolacji przy zachodzie słońca smakując regionalnego wina może być doskonałym uwieńczeniem wakacyjnego urlopu w Benalmadenie i na Costa del Sol.
Karta dań jest niezwykle bogata. Wśród przystawek są deski andaluzyjskich serów i szynek jamon iberico, małe porcje zup gazpacho i pochodzącej oryginalnie z Kordoby salmorejo oraz sałatki. W potrawach na surowo znajdziemy tatara z tuńczyka, ostrygi czy sashimi. Główne dania to makarony, wariacje ryżowe i paella, mięsa, ryby i owoce morza. Tradycją Trocadero są wyjątkowe bary koktajlowe. Doskonała kompozycja najlepszych trunków z owocami dopieszczona zostaje sposobem podania. Dotyczy to stylowej porcelany i naczyń oraz wyszukanego zdobienia na przykład kwiaty, listki świeżej mięty i kawałki niepospolitych owoców. Kartę koktajli można zobaczyć tutaj.